Over ons

Het succes van Kiesel is voornamelijk gebaseerd op moderne technologie, goede logistiek en professionele hulp van medewerkers. Een gevestigde positie op de Nederlandse markt maakt het niet alleen mogelijk om standaard commerciële activiteiten uit te voeren - we zijn een van de weinige bedrijven die ook proberen Nederlandse klanten vertrouwd te maken met de nieuwste wereldwijde trends.

 

ONZE STRATEGIE VAN KIESEL NEDERLAND

De strategie van Kiesel Nederland is gemodelleerd naar Kiesel Bauwchemie. Dankzij technologische innovaties zet het bedrijf nieuwe richtingen en normen voor de hele vloerindustrie in Europa. Er moet aan worden herinnerd dat het Kiesel Duitsland een van de eerste fabrikant was van oplosmiddelvrije dispersielijmen voor voeringen op polyacrylaatbasis, die tegenwoordig zo populair zijn.

Tegenwoordig is de ontwikkeling van technologie erg belangrijk, wat hand in hand moet gaan met de behoeften van klanten. Er kan worden gezegd dat de bouwbehoeften in ons bedrijf zeer snel naar de laboratoriumtafel gaan en als eindproduct terugkeren naar de bouwplaats.

We proberen de concurrentie altijd een stap voor te zijn. We introduceren producten die de klant nodig heeft. Dit komt door de constante uitbreiding van ons programma en de introductie van innovatie. Met de introductie van een ecologisch Okatmos-vloerbedekkingssysteem hebben we nieuwe maatstaven gezet, waaronder het leggen van onder meer textiel- en elastische vloerbedekkingen in appartementen, scholen, ziekenhuizen wordt het gedaan op een manier die veilig is voor het milieu en de menselijke gezondheid.

 

CERTIFICERING KIESEL NEDERLAND


Dit systeem voldoet aan de eisen van de EMICODE ECI-norm en de Europese norm voor de emissie van schadelijke VOS-stoffen. Dit systeem biedt ook extra bescherming tegen het schadelijke microbiologische proces dat zich op een later moment tussen de voering en het substraat voordoet.

Kiesel Bauwchemie is een fabrikant van oplosmiddelvrij en geurloos poederlijmen voor de vloer- en wandenbranche, dat wordt gekenmerkt door een hoge sterkte en onschadelijk is voor de leggende en volgende gebruiker. Wij waren een van de eersten die een sneldrogend en snelbindend productsysteem introduceerden voor het lijmen van tapijten en parket, waarmee de ondervloer kan worden voorbereid en tapijten in één dag kunnen worden gelegd. 

Kiesel Bauchemie heeft op de keramiek afdeling met een zeer sterke positie in Duitsland. Het wordt gezien als een bedrijf dat de markt elk jaar weer verrast met technische innovaties. Het introduceerde de afgelopen jaren de eerste aseptische sneldrogende Okatmos UG 30-primer en was het eerste bedrijf dat Servofix DMS 1K eencomponent afdichtingsslib en Servoperl hydrofobe voegkit op de beurs in München presenteerde. Deze laatste twee producten zorgen voor een revolutie op de Europese keramiekmarkt. Deze uitgebreide programma's van hoogwaardige producten die voldoen aan de hoogste technologische en kwaliteitseisen stellen ons in staat om de moeilijkste problemen op bouwplaatsen op een volledig veilige manier voor mens en milieu op te lossen. Dit is wat ons onderscheidt van de concurrentie.

 

DE KLANTEN VAN KIESEL NEDERLAND


De klant staat centraal in onze aandacht. Het succes op lange termijn van ons bedrijf wordt alleen gegarandeerd door tevreden klanten. Een goede beoordeling van de ondergrond, de voorbereiding en bekleding ervan, zijn taken die hoge eisen stellen aan aannemers en fabrikanten. Korte termijnen, nieuwe soorten vloerbedekking, groeiende vraag naar ecologische en hygiënische materialen vragen om uitgebreide vakkennis van onze medewerkers en klanten. 

Het bedrijf heeft een stabiele positie op de chemiemarkt voor vloer- en wandenbranche. We geven om dit marktsegment en we proberen elk jaar ons productprogramma uit te breiden. Daarnaast hebben we ons aanbod uitgebreid met een nieuwe chemie-afdeling voor keramiek, die zich gaat bezighouden met de introductie van hoogwaardige keramiekproducten: lijmen, voegen en afdichtingssystemen. Door de gebruikte technologische oplossingen worden  het producten van topkwaliteit.

Directie
Kiesel Nederland